OVERZICHT VAN ONDERSTEUNING EN ACTIVITEITEN VOOR JONGEREN EN PROFESSIONALS TIJDENS DE CORONA-PERIODE IN DE REGIO NOORD-KENNEMERLAND

Voor mentoren, docenten, ondersteuningsteams en andere professionals

U kunt veel betekenen voor jongeren!
Bekijk onderstaande webinars en links: 

Webinar 'Mentale gezondheid leerlingen: pedagogiek komt voor didactiek, vooral nu' van Steven Pont. Link is tot 15 maart beschikbaar.

Korte video van Steven Pont met tips over stimuleren mentale gezondheid leerlingen. Deze video is tot 15 maart terug te kijken.

Interactieve talkshow van onderwijssocioloog Iliass El Hadioui over motivatie en 'geloof in eigen kunnen' (self-efficacy). 

Webinar 'Onderwijs tijdens corona', een interview met lliass El Hadioui.

Om leerlingen te ondersteunen bij mentale problemen, biedt de vo-raad handreikingen. 

In dit interventieoverzicht staan verschillende tools en apps op een rij om leerlingen mentaal te ondersteunen.

Deze gesprekskaarten kunnen u helpen om met een leerling in gesprek te gaan.

Een hele dag gevuld met cognitieve schoolvakken? Dat moet toch anders kunnen? Met Jeugdtheatersport leert u soft skills zoals samenwerken, luisteren, positief op elkaar reageren en leerlingen groeien in zelfvertrouwen. 

Professionals kunnen voor advies en expertise over jongeren met gedragsproblematiek i.c.m. andere belemmeringen terecht bij het Jeugdzorg en Onderwijs | CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise).

Vrijetijdsactiviteiten voor jongeren (overzicht per gemeente)

Alkmaar

 • Artiance creëert in samenwerking met GGZ-nhn (divisie Triversum en HWP) en RCO De Hoofdzaak SPOT!. Een plek waar jongeren o.a. door middel van kunst kunnen werken aan hun herstel. Voor meer informatie bel Maaike Mathot op 06 - 40 574 856. 
 • Atelier Hemke biedt jongeren een plekje (ook in de weekenden!) die gedwongen thuis zitten, vervroegde schoolverlaters zijn of om een andere reden een vorm van dagbesteding nodig hebben. Atelier Hemke is een winkel met atelier voor en door jongeren.
 • De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren dagelijkse activiteiten in de vorm van Winter Games in Alkmaar-Noord.

Bergen

 • Jongerenwerk Bergen: hier vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.
 • Sport & Bewegen in Bergen: voor jongeren in de gemeente Bergen die graag willen gaan sporten en bewegen.

Heerhugowaard/Langedijk

Heiloo

 • Jongerenwerk Heiloo: hier vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.
 • Sport & Bewegen in Heiloo: voor jongeren in de gemeente Heiloo die graag willen gaan sporten en bewegen.

Hulp en ondersteuning voor jongeren

Alkmaar

 • Jongeren kunnen gesteund worden door ervaringsdeskundigen van Jongerenteam De Hoofdzaak.
 • Het Gouden Kans Project: dit project in de regio Alkmaar biedt jongeren een gouden kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.
 • Het Mantelzorgcentrum in Alkmaar biedt ook ondersteuning aan jou. Of je nu in een vertrouwde omgeving je verhaal kwijt wilt aan iemand, of praktische hulp en ondersteuning nodig hebt. Je kan contact opnemen via 0224 - 74 50 59, een email te sturen, een persoonlijk berichtje te sturen naar onze Insta of een berichtje te sturen naar een @Admin in Discord.
 • De gemeente Alkmaar stelt budget beschikbaar voor activiteiten voor en door jongeren. Jeugd aan Zet is een landelijk initiatief om jongeren, die door de corona maatregelen weinig om handen hebben, iets extra te bieden.

Bergen/Heiloo

 • Voor vragen voor ondersteuning en advies over werken, studeren, geldzaken of zorg(en) neem contact op met Jongerenpunt Check-in. Een samenwerking van Halte Werk, WNK, BUCH Werkorganisatie en RMC.

Langedijk

 • Maatjesproject Jongerenwerk Langedijk: word jij het nieuwe maatje van een jongere? De jongeren die worden aangemeld met een zorgvraag zijn tussen de 12 en de 23 jaar oud. Na aanmelding als maatje vindt een intake plaats. Voor informatie en aanmelding, neem contact op met Stephan van der Linden via 06 - 11 998 576 of s.vanderlinden@wonenpluswelzijn.nl.

 

 

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.