Uitnodiging en aanmelding congres expeditie onderzoek - stevig staan, dansen met de omgeving, 31 maart

  • feb 2020
  • 1196
Nieuwsberichten

Congres expeditie onderzoek - thema stevig staan, dansen met de omgeving

2 inspirerende sprekers – 7 leertafels

Dinsdag 31 maart 2020, van 12:30 tot 16:30 uur, met aansluitend netwerkborrel
Ontmoetingscentrum De Brink, Heerhugowaard

….Joris is de klas uitgestuurd, omdat hij zat te filmen. Hij voelt zich niet gehoord, hij had last van gasten achter hem, maar kreeg niet de kans dit uit te leggen.
Petra, zijn mentor, heeft van haar collega begrepen dat hij niet tevreden is over de inzet van Joris in de klas. Hij geeft aan dat Joris zijn huiswerk niet maakt.
‘Heeft hij gelijk, Joris?’
Joris ontwijkt de vraag, maar vertelt wel dat hij thuis niet aan huiswerk toekomt.
‘Mijn broer draait de hele dag muziek. Keihard. Mijn zus en moeder zijn veel thuis. Ik doe mijn oordopjes in, maar dat helpt niet. Ik kan mij niet concentreren. Dan ga ik maar weer sporten.’
‘Weet de leraar dit?’
‘Nee.’….

Dit is een fragment uit het leven van Joris. U kent waarschijnlijk ook een “Joris”. Want u werkt dagelijks met of voor jongeren.

We nodigen u van harte uit voor het congres ‘stevig staan, dansen met de omgeving’ op 31 maart a.s.
Aanmelden

Programma
Op 31 maart bundelen we de krachten. We onderzoeken met elkaar hoe we het nog beter kunnen doen voor jongeren op alle leefgebieden. Dit doen we met ervaringsdeskundigen, professionals en wetenschappers. Kernvraag is: Hoe zorgen we samen voor een gezond leefklimaat, waarin jongeren zich optimaal ontwikkelen?

- Welkom

- Masterclass door Peer van der Helm

Peer van der Helm (lector residentiële jeugdzorg, Hogeschool Leiden) weet als geen ander wat nodig is voor een gezond pedagogisch leefklimaat. Hij doet o.a. onderzoek binnen het speciaal onderwijs en jeugdhulp.

- Masterclass door Iliass El Hadioui

Iliass El Hadioui (socioloog, onderzoeker en wetenschappelijk docent Erasmus Universiteit Rotterdam) laat zien hoe de verschillende culturen waarin jongeren zich bewegen samenkomen, botsen, maar ook te hanteren zijn in een school en in de wijk. Botsende sociale codes en verwachtingen: hoe gaan we als professionals hiermee om?

- Leertafels

In onze regio zijn al veel mooie initiatieven waar jongeren zich optimaal in ontwikkelen, op scholen, in de wijk, op sportclubs et cetera. Er zijn ook vraagstukken. In verschillende leertafels leert u deze initiatieven kennen. We maken graag gebruik van uw kennis en expertise om deze verder te brengen. U gaat zeker niet met lege handen weg.

- Afsluiting

- Netwerkborrel

Voor meer informatie over het congres klik hier.

Aanmelden
Via de aanmeldknop graag uw deelname uiterlijk 14 februari bevestigen.

Praktische informatie

Datum:

dinsdag 31 maart 2020

Inloop:

van 12.30 tot 13.00 uur

Bijeenkomst:

start om 13.00 uur, duurt tot 16.30 uur, aansluitend netwerkborrel

Locatie:

ontmoetingscentrum De Brink, Middenweg 168, Heerhugowaard

Bereikbaarheid:

tegenover de kerk is beperkte parkeergelegenheid. Er is op 10 minuten loopafstand voldoende parkeergelegenheid bij winkelcentrum Middenwaard en bij zwembad de Waerdergolf (Beukenlaan)

Deelnemers:

schoolbestuurders, wethouders, schoolleiders/directeuren, teamleiders, docenten, ondersteuningscoördinatoren, trajectbegeleiders, beleidmakers onderwijs en jeugd, leerplichtambtenaren, J&G coaches, professionals jeugdhulp, jongerenwerkers en consulenten passend onderwijs

We zien uit naar uw komst.