Internationale uitwisseling 'a suitable learning place for every child'

  • mrt 2020
  • 1226
Nieuwsberichten

Op 5 maart 2020 bezochten onderwijscollega's uit de VS, Frankrijk, Londen en Düsseldorf diverse scholen uit het samenwerkingsverband met als hoofdvraag “hoe kunnen wij zo goed mogelijk onderwijs verzorgen aan vluchtelingenkinderen/migrantenkinderen?”. Het Dalton College organiseerde het bezoek. Het samenwerkingsverband gaf een presentatie over passend onderwijs: 'a suitable learning place for every child'.

De buitenlandse gasten hebben vol ver- en bewondering rondgekeken op Van der Meij, de Viaan, het samenwerkingsverband, het Murmellius gymnasium (waarbij we zelfs het torentje hebben beklommen met schitterend uitzicht over Alkmaar!) en last but not least het Dalton College. De delegatie heeft een aantal lessen bezocht, geluncht met leerlingen van de taalklas en een rondleiding gehad. Als bonus was er nog een rondleiding door Alkmaar o.l.v. Jacco Halfschepel: Alkmaar promotie op z’n best!

Het bezoek aan het samenwerkinsverband stemden de collega's uit het buitenland hoopvol: 'Ik ben onder de indruk van de goede samenwerking hier. Jullie staan er niet alleen voor en jullie menselijke benadering is veelbelovend'.

De deelnemers aan de uitwisseling noemden de benadering van passend onderwijs in de regio Noord-Kennemerland: Hoopvol, menselijk en optimistisch.