Thuisschoolmaatje - initiatief van de vo-raad

  • apr 2020
  • 1049
Nieuwsberichten

Scholen doen er alles aan om in quarantainetijd alle leerlingen les op afstand te bieden. Niet voor alle jongeren is het volgen van thuisonderwijs even gemakkelijk: hun ouders werken in de zogenaamde ‘vitale’ beroepensector, broertjes en zusjes rennen rond of hun ouders spreken niet zo goed Nederlands. Thuisschoolmaatje wil via een netwerk van vrijwilligers, regio-coördinatoren en mentoren deze leerlingen een extra steuntje in de rug geven.

Wat houdt Thuisschoolmaatje in?
Sinds de lancering van Thuisschoolmaatje.nl hebben ruim 1.500 vrijwilligers zich gemeld. Allemaal enthousiaste mensen die drie keer per week contact willen hebben met een leerling die dat juist in deze periode mist. Niet om de docent of de mentor te vervangen, maar om meer algemene ondersteuning te bieden en vooral te luisteren naar wat voor de leerling die dag belangrijk, leuk of lastig was.

Leerlingen aanmelden

Het is belangrijk dat docenten en mentoren in kaart brengen welke leerlingen baat zouden hebben bij een ‘maatje’ dat hen een steuntje in de rug geeft. Mentoren die leerlingen willen aanmelden, moeten zich eerst registeren via de volgende link. Zodra de docent of mentor zich geregistreerd heeft, ontvangt hij/zij verdere informatie.

Wilt u een thuisschoolmaatje inzetten voor een leerling? Neem dan contact op met boz.l@huygens.nl of skruijer@swvnk.nl.

Waarom Thuisschoolmaatje?
Deze actie is een antwoord op de zorg die vanuit de leden van de vo-raad zijn geuit over de positie van kwetsbare leerlingen. De vo-raad hoopt op uw enthousiasme en medewerking om van dit project, dat van groot belang kan zijn voor een grote groep leerlingen, een succes te maken.

Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met regiocoördinatoren boz.l@huygens.nl of skruijer@swvnk.nl.