Nieuwsberichten

Het JGGZ-vo team heeft een nieuw gezicht: Amber van Veen

  • 19 mei
  • 318

Per 1 maart is Amber van Veen als gedragswetenschapper verbonden aan het JGGZ-vo team. In dit bericht stelt zij zich aan u voor.

Haar motto: “Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid” (Albert Einstein)

Rol gedragswetenschapper
Als gedragswetenschapper verbonden aan het JGGZ-vo team breng ik onderwijs- en zorgbehoeften van leerlingen met complexe (psychiatrische) problematiek in kaart met als doel schooluitval te voorkomen of op te heffen. Verder bied ik handelingsgerichte ondersteuning aan leerling en ouders/verzorgers, ondersteuningscoördinator, mentor en/of docent.

Achtergrond
Mijn achtergrond is een studie Psychologie (afstudeerrichting Ontwikkelingspsychologie) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ik ben sinds ongeveer 14 jaar werkzaam in de Jeugdzorg. Ik heb in deze 14 jaar verschillende functies gehad; van uitvoerend jeugdzorgwerker tot gedragswetenschapper, van psychodiagnostisch onderzoeker tot psycholoog. Ik heb dus brede ervaring op gebied van jeugdzorg in verschillende facetten van het werk. Mijn affiniteit ligt echter uiteindelijk toch aan de “voorkant” van de jeugdzorg; op tijd signaleren, vroeg erbij zijn, maar óók normaliseren en inzetten op eigen kracht. Het onderwijs heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad, mogelijk ingegeven door twee leerkrachten als ouders, waardoor ik dit een prachtige functie vind!

Trots op
Ik hoor vaak terug dat ik heel toegankelijk ben en dat ik goed kan aansluiten. Ook heb ik teruggekregen dat ik heel helder en in begrijpelijke taal kan uitleggen wat bijvoorbeeld de uitkomst van een onderzoek of bepaald gedrag betekent.

Contactgegevens
Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Voor advies en consult ben ik bereikbaar via a.vanveen@stichtinggroeimee.nl.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.