Uitnodiging webinar Veilig naar school in coronatijd, 11 november van 15.30 tot 16.45 uur

  • nov 2020
  • 555
Nieuwsberichten

De coronapandemie heeft een grote impact op ons allemaal. Als onderwijsinstelling heeft u er een lastige taak bij: zorgen dat uw school een coronaveilige haven blijft voor uw leerlingen en medewerkers. Dat betekent: goed omgaan met de coronaprotocollen, maar ook het welzijn van iedereen in uw organisatie bewaken. Hoe doe je dat?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het naleven van de coronarichtlijnen. Wij merken dat hierover soms nog verwarring is. Welk protocol geldt nu precies als een leerling of leerkracht besmet blijkt? Maar ook: wat is nou goede ventilatie en waarom is dit zo belangrijk?

Voor kinderen zijn de coronamaatregelen beperkt. Toch is ook hun wereld veranderd. Alle berichtgeving en maatregelen rondom corona kunnen bij leerlingen, maar ook bij leerkrachten, leiden tot angst en stress. Hoe ga je daar als organisatie mee om? En wat doe je als een ouder zijn kind niet meer naar school durft te laten gaan en daardoor een hoog verzuim en mogelijke achterstanden ontstaan?

Op deze en meer vragen over een veilige school in coronatijd geven deskundigen van de GGD antwoord tijdens deze webinar.