Viering 5-jarig bestaan Expertise Centrum Arbeid!

  • nov 2020
  • 987
Nieuwsberichten

In 2015 is het Expertise Centrum Arbeid (ECA) vanuit de scholen gestart om ondersteuning aan leerlingen in kwetsbare posities in de regio Noord-Kennemerland te bieden als zij vanuit hun school uitstromen. Op 26 november vierden zij het 5-jarig bestaan.

Wat doet het ECA?
Het is ECA is een netwerkgroep van professionals van de scholen. Dit zijn scholen voor praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en de entree-opleidingen van het mbo. Zij werken samen om hun leerlingen goed te kunnen begeleiden als zij uitstromen naar werk, vervolgonderwijs en dagbesteding. Regelzaken, voorbereiding en begeleiding naar een werkgever of zorgorganisatie en het aanleren van stage/arbeids- en werknemersvaardigheden zijn belangrijke onderwerpen ter voorbereiding op de overstap.

Het ECA werkt samen met de gemeenten. Samen zorgen zij ervoor dat de leerlingen met een ‘warme’ overdracht op de juiste plek terecht komen. Ook samenwerking met werkgevers is van groot belang; zij bieden jongeren stage- of werkplekken.

De deelnemende scholen zijn de praktijkscholen Focus in Heerhugowaard en De Viaan in Alkmaar, voortgezet speciaal onderwijs scholen Heliomare College Alkmaar, de vestigingen van De Spinaker in Heerhugowaard en Alkmaar, Horizon College in Alkmaar en Heerhugowaard en Clusius College in Alkmaar.

Door de succesvolle samenwerking maken leerlingen van deze scholen op de juiste manier en onder de beste voorwaarden de overstap en valt er niemand buiten boord. Zo zorgt het ECA voor een kansrijke toekomst voor jongeren!

Op de foto de leden van het ECA.