Nieuwsberichten

Handreiking om leerlingen te ondersteunen bij mentale problemen / gratis deelname webinar mentale gezondheid door Steven Pont op 3 februari

  • 26 jan
  • 102

Er zijn toenemende zorgen over de mentale gezondheid van leerlingen als gevolg van de coronacrisis. De crisis brengt veel jongeren onzekerheid, stress en spanningen. Hun sociale contacten, vrijheid en experimenteerruimte zijn sterk verminderd. En door de vernieuwde maatregelen die vanaf eind december gelden, moeten de meeste leerlingen ook het fysieke contact op school opnieuw missen. Veel leerlingen hebben op dit moment ook vanuit hun school iets extra’s nodig om overeind te blijven.

Naast de vaak beperkte groep kwetsbare leerlingen die op school meestal wel bekend is, is er een groeiende middengroep van leerlingen die het mentaal zwaar heeft. De school kan hierin al iets betekenen voor leerlingen door laagdrempelig gebruik te maken van al bestaande en vaak kosteloze tools. Er bestaat niet één specifieke aanpak die past bij alle scholen en leerlingen, maar er zijn verschillende manieren waarop scholen hun leerlingen kunnen ondersteunen bij mentale problemen. De VO-raad heeft in samenwerking met betrokken onderwijs-/zorgorganisaties een beknopte handreiking gemaakt die scholen hierbij kunnen gebruiken.

Klik hier voor de handreiking van de VO-raad en informatie/aanmelding webinar mentale gezondheid leerlingen voor alle professionals in vo door Steven Pont op 3 februari. Deelname is gratis.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.