Online masterclass met Iliass El Hadioui op 29 maart: Hoe begeleiden we jongeren uit het coronatijdperk naar een kansrijke toekomst?

  • mrt 2021
  • 1005
Nieuwsberichten

Het leven van jongeren is sterk veranderd als gevolg van covid-19. Dit heeft gevolgen voor hun welbevinden en ontwikkeling. Onderwijs gaat over duurzaam ontwikkelen, rijpen, om het vergaren van leervaardigheden voor de rest van je leven. Het gaat over gezond zijn, samen leren, veerkracht en weerbaarheid.

Hoe bieden we als professional perspectief aan jongeren in onze regio?

Onderwijssocioloog Iliass El Hadioui verzorgt op 29 maart een online masterclass, waarin hij bruggen slaat tussen wetenschap en de huidige praktijk. Zoals hij zegt: “corona heeft kansenongelijkheid een duidelijk gezicht gegeven”. Iliass deelt praktische handvatten om jongeren te begeleiden naar een kansrijke toekomst. Na het plenaire gedeelte bespreken we met elkaar wat we als professionals kunnen doen om de jongeren in onze regio perspectief te bieden. Daarbij staat verbinding en samenwerking centraal.

Waar

online (streaming)

Wanneer

maandag 29 maart, van 14.00 tot 16.30 uur

Wie

schoolbestuurders, wethouders, schoolleiders/directeuren, teamleiders, docenten, ondersteuningscoördinatoren, trajectbegeleiders, beleidmakers onderwijs en jeugd, leerplichtambtenaren, J&G coaches, jeugdhulpprofessionals en consulenten passend onderwijs

Aanmeld-link

Direct aanmelden – na aanmelding volgt t.z.t. het programma met deelnamelink

Spreker
Iliass El Hadioui is socioloog. Hij doceert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en onderzoekt vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam hoe leerlingen met minder bagage van huis uit – Iliass noemt dat ‘kapitaal’ – de schoolladder beklimmen. Hij is grondlegger van De Transformatieve School. Tevens is Iliass lid van de academische raad van het samenwerkingsverband.

Voorproefje? Klik op onderstaande afbeelding voor een interview met Iliass El Hadioui.