Activiteiten voor jongeren in de meivakantie in de regio Noord-Kennemerland

 • apr 2022
 • 857
Nieuwsberichten

In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland.

Hieronder een overzicht (per gemeente):

Alkmaar

 • Meidensportmiddagen op maandag 25 april in Alkmaar Oost en op dinsdag 26 april in Alkmaar West. Doe mee aan 3 gave clinics. Elke clinic duurt een uur en de volgende sporten komen voorbij: dans, voetbal en zelfverdediging. Kosten zijn € 1,00 (betalen met Alkmaar Pas is mogelijk!)

 • Expeditie Games
  Doe vrijdag 29 april mee aan de ‘Expeditie Games’ in, om en nabij Sportcomplex Oosterhout in Alkmaar (Vondelstraat 35). Gebaseerd op het bekende tv programma Expeditie Robinson beleef je een mooi, sportief avontuur. Op het programma staan uiteraard heel diverse individuele en samenwerkingsproeven. Voor iedereen van 10-12, 13-17 en 18-30 jaar. Meld je nu aan (€ 2,50 p.p.) via www.alkmaaractief.nl.

VakantiePRET voor jongeren met een beperking

Deze meivakantie organiseert Stichting Sport-Z een sportieve ochtend en middag voor jongeren met een beperking. Vrijdag 29 april kunnen zijn meedoen aan een sportinstuif (10.00-12.30 uur) in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Naast de instuif met luchtkussens en spelletjes staan er clinics basketbal en trampolinespringen op het programma. Woensdag 4 mei (13.00-15.30 uur) staat er een gevarieerd Outdoor programma in de startblokken bij Outdoorpark Alkmaar. Zowel de hindernissen, teambuildingspellen als het boogschieten komen hier aan bod. De kosten bedragen € 5,- per deelnemer, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret. Voor informatie kan je contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06 - 25 326 288.

 • Op het kunstgrasveld aan de Cornelis Begastraat kan je maandagmiddag 25 april en 2 mei een gratis voetbalclinic volgen. Voor meer informatie kijk op de website van Alkmaar Sport.

 • Er zijn ook diverse sportverenigingen die (veelal gratis) proeflessen en activiteiten aanbieden in de meivakantie. Kijk voor het aanbod op www.alkmaaractief.nl. Zo is er onder andere de keuze uit de sporten (mini) PingPong, judo, schermen, twirl, pencat silat, fit kids, ijshockey, zwaardvechten, crossfit, SupFit, shorttrack, dans en zeilen. Op deze website vind je bovendien het meest actuele overzicht aan activiteiten van de sportregisseurs, én hier kunnen de kinderen zich ook aanmelden en betalen. Men kan ook betalen met het tegoed op de AlkmaarPas, hiervoor neem je contact op met de organisator van het evenement waar je aan mee wilt doen.

 • Je bent van harte welkom bij de huiskamers van Straatgeluid Alkmaar. Klik hier voor informatie.
 • Voor overige activiteiten kijk op de website van Centrum voor Jeugd en Gezin.

Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH)

 • Op de website van Jongerenwerk vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.
 • Informatie over sportactiviteiten kun je per gemeente vinden op deze websites:
  Bergen
  Uitgeest
  Castricum
  Heiloo

Dijk en Waard

 • Op de Uitagenda jongeren Dijk en Waard staat een overzicht van activiteiten die georganiseerd worden. Of heb je juist zin in een social Sunday/gamenight? Klik hier voor informatie en aanmelden.