Activiteiten voor jongeren in de zomervakantie in de regio Noord-Kennemerland

 • 5 jul
 • 628
Nieuwsberichten

In de zomervakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland.

Hieronder een overzicht (per gemeente):

Alkmaar

 • VakantiePRET voor kinderen en jongeren met een beperking
  Deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z twee sportieve activiteiten voor jongeren met een beperking. Dinsdag 19 juli (13.30-16.00 uur) kunnen zij meedoen aan een Sportroulette op het middenterrein van de 400-meterbaan van sportcomplex De Meent. Dinsdag 26 juli (10.00-12.30 uur) nemen de instructeurs hen mee naar en over de obstakels bij Outdoorpark Alkmaar. De kosten bedragen € 5,- per activiteit, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret.

 • Bij de sportroulette bij De Meent op 19 juli kunnen jongeren in kleine groepjes verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan onder andere rolstoelbasketbal, boogschieten en judo, deze activiteit is goed rolstoeltoegankelijk. Op dinsdag 26 juli gaan de jongeren samen met de begeleiders van Sport-Z op avontuur in Outdoorpark Alkmaar. Naast het bedwingen van de land- en waterobstakels gaan de deelnemers boogschieten en staan er leuke groepsactiviteiten op het programma. De activiteiten zijn geschikt voor alle jongeren.
  Aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret. Betalen gebeurt op de dag zelf. Wie eerst meer informatie wilt kan contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 0625326288. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het lokale sportakkoord van de gemeente Alkmaar.

 • Sportregisseur Yuri organiseert op 26 juli, 2 en 9 augustus Sport & Speldagen in Alkmaar Noord.
 • De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in samenwerking met de lokale sportaanbieders een beweegprogramma voor de Alkmaarse jeugd. Van een Gymles XL tot een Urban Sportdag, Leven Stratego en straatsporten. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op www.alkmaaractief.nl, hier kan je je ook aanmelden.

  Met de zomervakantie in het vooruitzicht bereiden velen zich voor op een gezellige vakantie. Voor de thuisblijvers die er tóch graag even op uit gaan organiseren de sportregisseurs diverse activiteiten voor de jeugd. Met leuke activiteiten als Levend Zomerstratego (21 juli bij Wijkcentrum de Bron, 10 augustus bij Bibliotheek De Mare en 24 augustus bij het Clarissenbolwerk), een Gymles XL (Sporthal Alkmaar-Noord, 27 juli), Urban Sportdag (sportcomplex Oosterhout, 3 augustus), Water- en luchtkussenspektakel (sportcomplex Vaart, 17 augustus) en straatsporten (sportcomplex Vaart, 25 augustus).

 • Ook de Alkmaarse sportaanbieders organiseren activiteiten waar de jeugd aan mee kan doen, waaronder boulderen en tennis. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, de site wordt regelmatig bijgewerkt dus kijk ook welke activiteiten er zijn toegevoegd.

 • Je bent van harte welkom bij de huiskamers van Straatgeluid Alkmaar. Klik hier voor informatie.

 • Voor overige activiteiten kijk op de website van Centrum voor Jeugd en Gezin. Dit overzicht wordt steeds ge-update.

Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH)

 • Op de website van Jongerenwerk vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.
 • Informatie over sportactiviteiten kun je per gemeente vinden op deze websites:
  Bergen
  Uitgeest
  Castricum
  Heiloo

Dijk en Waard

 • Op de Uitagenda jongeren Dijk en Waard staat een overzicht van activiteiten die georganiseerd worden. Of heb je juist zin in een social Sunday/gamenight? Klik hier voor informatie en aanmelden.