Activiteiten voor jongeren in de kerstvakantie in de regio Noord-Kennemerland

 • 8 dec
 • 489
Nieuwsberichten

In de kerstvakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland.

Hieronder een overzicht (per gemeente):

Alkmaar


 • Jongeren kunnen bij 8counts tot en met 1 februari gratis dansen of kickboksen. Aanmelden via info@8counts.net. Vermeld je naam, leeftijd en welke sport je kiest; dansen of kickboksen.

 • Deze kerstvakantie worden er weer tal van sportieve en andere activiteiten georganiseerd, door de sportregisseurs van Alkmaar Sport en de diverse wijk- en tienercentra. (Voor de sportactiviteiten moet je je wel altijd even aanmelden. Zoek op de site de activiteit op en schrijf je snel in: www.alkmaaractief.nl

  - Dinsdag 27 december
  - Voetbal Battle De Rijp (10 t/m 15 jaar, gratis). Een zaalvoetbaltoernooi met special guest in Sporthal de Oosterven (de Rijp), van 13.00-17.00 uur.

  - Woensdag 28 december - Steptoernooi (10 t/m 17 jaar, € 5). In tweemaal 45 seconden laat je zoveel mogelijk tricks zien. Je kunt leuke prijzen winnen, er zijn twee leeftijdscategorieën. Aanmelden via jongerenwerker Daniël: 06-33 251 586. Vanaf 14.00 uur ben je welkom, om 15.00 uur start het toernooi bij Skatepark STRAAT (Marconistraat 5, Alkmaar).


 • - Donderdag 29 december - Games meets Sports (12 t/m 17 jaar, gratis). Een combinatie van gamen en sporten! Lasergamen, FIFA en zaalvoetbal, TikTok/Just Dance en nog veel meer. De hele middag in sportcomplex Hoornse Vaart (Hertog Aalbrechtweg, Alkmaar).

  - Vrijdag 30 december - Bubbelvoetbal (gratis). Maak zoveel mogelijk goals terwijl je verpakt zit in een grote opblaasbubbel. In sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35, Alkmaar) om 14.00 uur (11-13 jaar) en 15.30 uur (14-16 jaar).

 • Sportclinics verenigingen
  De Alkmaarse sportverenigingen verzorgen in de vakantie ook open lessen en open dagen waar jij aan mee kan doen. Zo heb je deze vakantie keuze uit shorttrack, boulderen en Fit Kids. De sportaanbieders voegen continue nieuwe lessen toe. Dus blijf de site bezoek en kijk voor het actuele aanbod op www.alkmaaractief.nl.

 • Alkmaars ijsplein op de schaatsbaan
  Bij IJsbaan de Meent kan je deze vakantie schaatsen op het Alkmaarse IJsplein. Iedere middag wordt de 400-meter baan omgetoverd tot een gezellige plek. Klik hier voor meer informatie.

 • Zwemmen bij de Hoornse Vaart
  Geniet van het golfslagbad, daag elkaar uit bij de bucketgame, glibber over de stormbaan, leef je uit bij het Experience Center of zwem heerlijk je baantjes in het 25- of 50-meterbad. Kijk op de website welke dagen ook de gratis animatie weer op het programma staat!

 • Sportregisseurs
  Heb je een vraag over sporten in het algemeen? Zoek je een sport of kan je de sportlessen niet betalen? Neem contact op met de sportregisseur in jouw wijk:
  Britt Klooster - Alkmaar West en Alkmaar Oost - b.klooster@alkmaarsport.nl / 06 -14 418 527
  Yuri Cornelisse - Alkmaar Noord en Landelijk Alkmaar - y.cornelisse@alkmaarsport.nl / 06 34 164 117
  Thyrvi van Roosendaal - Alkmaar Zuid - t.vanroosendaal@alkmaarsport.nl / 06 43 040 990.

 • Je bent van harte welkom bij de huiskamers van Straatgeluid Alkmaar. Klik hier voor informatie.

 • Jij hoort erbij
  Check de maanduitjes december georganiseerd door Jij hoort erbij: Jumpen op vrijdag 23 december (12-15 jaar), Tapas maken op vrijdag 30 december (16-23 jaar) en op 5 januari een rondleiding door het stadion en de kleedkamers in het AZ stadion (12-23 jaar). Meld je voor de AZ-activiteit aan via info@jijhoorterbij.nl met vermelding van naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail, en bij Onderwerp: ik wil mee naar het AZ stadion.
 • Voor het actuele aanbod van kerstvakantie activiteiten klik hier. Dit overzicht wordt steeds ge-update.

Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH)

 • Op de website van Jongerenwerk vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.

 • Informatie over sportactiviteiten kun je per gemeente vinden op deze websites:
  Bergen
  Uitgeest
  Castricum
  Heiloo


Dijk en Waard

 • In vier verschillende sporthallen kan je op dinsdag en donderdag in de kerstvakantie vrij sporten en bewegen. Vanuit Heerhugowaard Sport N.V. is er begeleiding aanwezig en worden materialen meegenomen.
  Op 5 januari komt danseres Mayra van Artquake in verschillende danslessen verzorgen en ook is er in de vakantieperiode een stormbaan. Maar verder mag je het helemaal zelf invullen. Het programma voor de kerstvakantie vind je hier.
 • Op de Uitagenda jongeren Dijk en Waard staat een overzicht van activiteiten die georganiseerd worden. Klik hier voor informatie en aanmelden.