Activiteiten voor jongeren in de voorjaarsvakantie in de regio Noord-Kennemerland

 • 16 feb
 • 609
Nieuwsberichten

In de voorjaarsvakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland.

Hieronder een overzicht (per gemeente):

Alkmaar

Diverse Alkmaarse organisaties organiseren weer heel veel leuke en sportieve activiteiten waar jij aan mee kunt doen! Waar nodig meld je je aan via www.alkmaaractief.nl. Voor inschrijving en updates klik hier.

Zondag 26 februarischaatsen bij De Meent Alkmaar met "Jij hoort erbij". Jongeren van 13 t/m 15 jaar: van 14:00 uur (tot je geen zin meer hebt) en jongeren van 16 t/m 23 jaar: van 15:00 uur (tot je geen zin meer hebt). Je kunt je inschrijven t/m 23 februari.

Dinsdag 28 februari - Voetbaldag (10 t/m 14 jaar, gratis); een middag die volledig in het teken van voetbal staat, met bubbelvoetbal en diverse wedstrijdjes. In sportcomplex de Meent (Terborchlaan 301), van 13.30-16.30 uur.

Woensdag 1 maart - Gymles XL (12 t/m 15 jaar, gratis); een mega grote gymles met o.a. bunkertrefbal en de vloer is lava. In sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) van 16.45-17.45 uur.

Donderdag 2 maart - Lasergamen (11 t/m 13 jaar, 14 t/m 16 jaar); een gezellige maar vooral leuke activiteit in sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35). We starten om 14.30 uur (11-13 jaar) en 16.00 uur (14-16 jaar).

Sportclinics verenigingen
De Alkmaarse sportverenigingen verzorgen in de vakantie ook open lessen en open dagen waar jij aan mee kan doen. Zo heb je deze vakantie o.a. keuze uit judo, shorttrack, boulderen, ijshockey en Fit Kids. De sportaanbieders voegen continue nieuwe lessen toe. Dus blijf de site bezoeken en kijk voor het actuele aanbod op www.alkmaaractief.nl.

Sporten bij Alkmaar Sport
Bij IJsbaan de Meent kan je deze vakantie schaatsen op het Alkmaarse ijsbaan en vrijdagmiddag 3 maart meedoen aan de ICE GAMES. In zwembad Hoornse Vaart wordt speciaal voor jou extra animatie verzorgd en er ligt weer een grote stormbaan in het water. Outdoorpark Alkmaar opent zaterdag 11 maart het nieuwe outdoorseizoen, je kan dan voor € 4,- het park verkennen en eventueel aanvullend een zwemticket boeken. www.demeentalkmaar.nl - www.hoornsevaart.nl - www.outdoorparkalkmaar.nl

VakantiePRET voor kinderen en jongeren bij Sport-Z
Voor kinderen en jongeren die niet mee kunnen komen met het reguliere aanbod organiseert Sport-Z op woensdag 1 maart een sportinstuif met clinics in sportcomplex De Meent. Van 10.00-12.00 uur kunnen zij, met extra begeleiding, meedoen aan een plezierige activiteit. Aanmelden (€ 5,-) kan via www.sport-z.org/vakantiepret.

Pleinactiviteiten in Alkmaar
Na de vakantie starten de sportregisseurs weer met nieuwe pleinactiviteiten in Alkmaar! Elke week staan er weer andere leuke activiteiten op het programma en je kan gratis meedoen en je vriendjes meenemen.
Vanaf donderdag 16 maart staan ze 6 weken lang op het veldje aan de Cornelis Begastraat van 15.30-16.30 uur.
Vanaf 3 april staan ze 4 weken lang op maandag op het voetbalveld aan de P.C. Boutenstraat in de Vroonermeer van 15.00-16.30 uur.

Betalen met de AlkmaarPas
Bij de activiteit op www.alkmaaractief.nl staat waar en hoe je kan betalen. Veelal betaal je direct bij het inschrijven digitaal. Wil je betalen met het tegoed op je AlkmaarPas? Dat kan! Neem dan contact op met de sportregisseur die de activiteit organiseert. Dit staat bij de activiteit vermeld op www.alkmaaractief.nl.

Sportregisseurs
Heb je een vraag over sporten in het algemeen? Zoek je een sport of kan je de sportlessen niet betalen? Neem contact op met de sportregisseur in jouw wijk:
Britt Klooster - Alkmaar West en Alkmaar Oost - b.klooster@alkmaarsport.nl / 06 14418527
Yuri Cornelisse - Alkmaar Noord en Landelijk Alkmaar - y.cornelisse@alkmaarsport.nl / 06 34164117
Thyrvi van Roosendaal - Alkmaar Zuid - t.vanroosendaal@alkmaarsport.nl / 06 43040990

Voor het actuele aanbod van voorjaarsvakantie activiteiten klik hier. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.


Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH)

 • Op de website van Jongerenwerk vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.

 • Informatie over sportactiviteiten kun je per gemeente vinden op deze websites:
  Bergen
  Uitgeest
  Castricum
  Heiloo


Dijk en Waard