Activiteiten voor jongeren in de meivakantie in de regio Noord-Kennemerland

 • apr 2023
 • 529
Nieuwsberichten

In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland.

Hieronder een overzicht (per gemeente):

Alkmaar

Diverse Alkmaarse organisaties organiseren weer heel veel leuke en sportieve activiteiten waar jij aan mee kunt doen! Waar nodig meld je je aan via www.alkmaaractief.nl. Voor inschrijving en updates klik hier.

Woensdag 26 april - Streetwise Cup (t/m 15 jaar, gratis)
Een 5 vs 5 voetbaltoernooitje op het Cruyff Court in de Daalmeer (Johanna Naberstraat). Van 14.00-17.00 uur kan je meedoen, er zijn jongens en meidenteams in twee verschillende leeftijdscategorieën.

Maandag 1 mei - Sportmiddag (t/m 12 jaar, € 2,-)
Van 13.30-16.00 uur kan je je bij sportcomplex De Meent (Terborchlaan 301) vermaken met pannavoetbal, bootcamp clinics, yoga en nog meer clinics van de sportverenigingen. Bij binnenkomst mag je 3 clinics kiezen, het complete aanbod staat op de website.

Maandag 1 mei - Levend Stratego (t/m 12 jaar, gratis)
Van 15.00-16.30 uur spelen we levend stratego in Park Oosterhout (Vondelstraat 35)

Woensdag 3 mei - De Alleskunner (t/m 17jaar, € 2,50)
Van 13.30-15.30 uur (t/m 12 jaar) kan je in sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) meedoen aan ‘de Alleskunner’. Gebaseerd op het bekende spelprogramma ga jij de uitdaging aan. Van 16.00-18.00 uur is het voor jongeren van 13 t/m 17 jaar.

Sportclinics verenigingen
De Alkmaarse sportverenigingen verzorgen in de vakantie ook open lessen en open dagen waar jij aan mee kan doen. Zo heb je deze vakantie keuze uit gratis proeflessen schermen, twirlen, pencak silat, fitkids, zeilen bij het zeekadettenkorps, jongensturnen, ijshockey, kickboksen, aikido, judo, capoeira, roeien, badminton, jiu-jitsu, dansen, handbal, hockey, honkbal en softbal, korfbal, kunstschaatsen, streetdance, scouting, (veld)voetbal, kaboutervoetbal, zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen en kan je zelfs boulderen en suppen! Dus blijf de site bezoeken en kijk voor het actuele aanbod op www.alkmaaractief.nl.

Sport-Z VakantiePRET
Stichting Sport-Z organiseert een sportieve outdoor middag voor kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Woensdag 3 mei van 14.00-16.00 uur kunnen zij meedoen aan outdoor activiteiten bij Outdoorpark Alkmaar. De kosten bedragen € 5,- per deelnemer, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret.Wie eerst meer informatie wilt, kan contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06 25 32 62 88.

Betalen met de AlkmaarPas
Bij de activiteit op www.alkmaaractief.nl staat waar en hoe je kan betalen. Veelal betaal je direct bij het inschrijven digitaal. Wil je betalen met het tegoed op je AlkmaarPas? Dat kan! Neem dan contact op met de sportregisseur die de activiteit organiseert. Dit staat bij de activiteit vermeld op www.alkmaaractief.nl. Let op, want inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 120-150% van het minimum kunnen nu ook zelf de gratis AlkmaarPas aanvragen!

Sportregisseurs
Heb je een vraag over sporten in het algemeen? Zoek je een sport of kan je de sportlessen niet betalen? Neem contact op met de sportregisseur in jouw wijk:
Britt Klooster - Alkmaar West en Alkmaar Oost - b.klooster@alkmaarsport.nl / 06 14418527
Yuri Cornelisse - Alkmaar Noord en Landelijk Alkmaar - y.cornelisse@alkmaarsport.nl / 06 34164117
Thyrvi van Roosendaal - Alkmaar Zuid - t.vanroosendaal@alkmaarsport.nl / 06 43040990

Voor het actuele aanbod van meivakantie activiteiten in Alkmaar klik hier. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.


Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH)

 • Op de website van Jongerenwerk vind je informatie over de verschillende jongerencentra en activiteiten per gemeente. Ook kun je informatie vinden over diverse thema’s en contact zoeken met de Jongerenwerkers.

 • Informatie over sportactiviteiten kun je per gemeente vinden op deze websites:
  Bergen
  Uitgeest
  Castricum
  Heiloo


Dijk en Waard